«

»

Már 04

Oliva Bistro

Mintha olívaolajjal kenegették volna esztétikai érzékemet, mikor az interneten először kattintottam rá véletlenül a hely honlapjára. Szerencsémre ültem, mert a fiatalos és divatos színek, valamint formák gusztusos társítása teljesen levett a lábamról. Azonnal rákattantam a helyre. Az egerem közben már az ételfotókat „rágcsálta”. Rögtön megjött az étvágyam, és tudtam nem csak az egéré lesznek az étvágygerjesztő finomságok. A következő héten már ott álltam a belvárosi ház előtt és onnan tekintettem fel az utcaszinttől magasabban fekvő bisztróba, melynek ablakából hívogató fény szűrődött ki. A felvezető lépcsősoron túl egy barátságos méretű hely, közvetlen személyzet, és látványkonyha fogadott. A többiek már egy kupacban ülve várakoztak előre megrendelt menünkre. Beszuszakolódtam hát én is a kupacba, és szemügyre vettem a felhozatalt. Na nem a hímnemű vendégeket, hanem a lenyűgöző kínálatot. A mediterrán ételkülönlegességektől kezdve a magyaros ízeken keresztül napjaink népszerű paleolit étrendjéig bármit választhattunk volna. A bőség itt nem az ülőhelyekben, hanem az adagokban és a minőségben volt tetten érhető. Így a vacsora végén már nem csak mi sorakoztunk jóllakottan az asztalok mellett, hanem az elviteles dobozok is, melyek a maradékokkal telítetten várakoztak a távozásra. Nem csak a hely, de az ár is „barátságos” volt. 1100 Ft egy hatalmas adag ízletes, kétfogásos menüért salátával és ásványvízzel? Ez több mint baráti. Igaz, volt aki többet fizetett. Azok, akik nem tudtak ellenállni a csábító prémium kávé és kávékülönlegességeknek, teáknak, frissítő koktéloknak vagy boroknak. De ők sem fizettek rá, hiszen az Oliva megérte az árát.

Oliva Bistro, Debrecen