Mindenki Szabó Pálja, avagy a Mignon Cukrászda

Mignon Cukrászda

Nincs olyan tősgyökeres debreceni polgár, aki ne ismerné a város Szabó Pálját. Pedig Szabó Pál nem egy személy, s ráadásul nem is így hívják. A Mignon Cukrászdát nevezik így a cívisek, akik, ha különleges és kiváló minőségű finomságra vágynak, csak ennyit mondanak: Megyek a Szabó Pálra. Az utca neve ma már szinte egyet jelent a cukrászdával. Kíváncsiak voltunk a kertvárosi övezetben fekvő hely sikerének titkára, ezért mi is kipróbáltuk azt. 

Mintha csak jó barátokhoz érkeztünk volna vendégségbe. A kertvárosi környezet, a Mignon családi ház jellege és a vendégek számára nyitva hagyott kapu ezt az érzést keltette bennünk. A ház előtt kialakított parkolóban sorakozó biciklik és autók pedig arról tanúskodtak, hogy nem mi leszünk az egyedüli vendégek. A barátságos és vidám narancsba „öltöztetett” teraszon azonban most nem ültünk le csevegni, hanem rögtön az üvegajtón túl rejtőző belső teret, valamint a szemet gyönyörködtető süteményeket és bonbonokat vettük
górcső alá. A szellősen elhelyezett körasztalok mellett elhelyezett hófehér fotelekből méregettük az édességeket és a többi vendéget, akik magabiztosan, már ismerve a legtöbb terméket, elvitelre vásároltak a gazdag kínálatból. Velük ellentétben mi, a csak itt, egyedi recept alapján készülő belga csokis vagy gyümölcsös csodák mellett a hagyományos, mindenhol megtalálható finomságok összetevőiről is részletesen kikérdeztük a mosolygós és készséges eladónőket, akik mind türelemből, mind szaktudásból kiállták a próbát. Ráadásul a mindent tudni akaró vendégen túl a cukrászda felkészült a lisztérzékenyekre is, mivel többféle gluténmentes édesség is kínálta magát a vitrinekben. A változatosság azonban nem csupán a kínálatra, hanem az árakra is jellemző volt. A mennyei ízű egyedi tortaszeletek és a legjobb alapanyagokból készülő finomságok élvezetéért mélyen a zsebünkbe kellett nyúlnunk, ugyanakkor találtunk olyan jó minőségű süteményt is, melyért csupán 110 Ft-ot fizettünk.

S bár voltak rendkívül ízletes mignonok is a kínálatban, úgy gondoljuk, hogy a cukrászda mégis inkább francia eredetű nevének jelentésével (kedves, finom, szerethető) hozható kapcsolatba.

Kedvencünk: A cukrászdában készülő caraque nevű sütemény.

Tudtad?

A caraque francia topcukrászok választékában található. Készítését mesterkurzusokon lehet elsajátítani.  Még külhonban is a különleges kínálatban szerepel.

 

 

a